אז איך בוחרים יין טוב?

האמנות של התאמת יין לאוכל קיימת כבר מאות שנים, ובכוחה לקחת את החוויה הקולינרית שלכם לשיאים חדשים. זיווג יין הוא הרבה יותר מבחירת יין שיתלווה למנה, אלא שזו אלכימיה עדינה המבקשת לשפר את האיכות של היין והאוכל בו זמנית.

כמו שאמרנו זו אמנות, ולחסרי הניסיון זה עשוי להרגיש מעט כמו מבוך בו אינם מתמצאים, אך אל דאגה! עם מעט ידע מקדים, תוכלו בהחלט לרכוש כמה כלים בסיסיים שיעזרו לכם לבחור את היינות שישלימו את הארוחה שלכם.

DSC04629 (2)_800x533

היכרות עם סוגי היינות והתאמתם לסוג הארוחה

לפני שנעמיק באמנות של שילוב יינות עם מנות ספציפיות, כדאי להתחיל עם הבנת סוגי היינות השונים הזמינים בתפריט. בגדול, ניתן לסווג את כל סוגי היינות לשלושה סוגים עיקריים – יינות אדומים, יינות לבנים ויינות מבעבעים. כל קטגוריה מציעה מגוון רחב של טעמים ומאפיינים שניתן להתאים לחוויית האוכל שלכם.

למשל, יין אדום עשיר בעל גוף מלא כמו קברנה סוביניון יכול להתאים לסטייק עסיסי. הטאנינים והטעם הפירותי של היין מדגישים את טעמו העשיר של הבשר, בעוד שחלקו החרוך של הסטייק מציע קונטרה למרקם הקטיפתי של היין. גם שאטו סינאק (צרפת) ועמק האלה, אלה אדום (ישראל) יהיו בחירה מצוינת אם אתם מתפנקים במנות בשר אדום. הטעמים העשירים והנועזים שלהם משלימים את הטעמים החזקים של הבשר.

לעומת זאת, יין לבן ועדין כמו שרדונה, יכול ללוות מנות עוף, מנות עם רטבים קרמיים, מנות צמחוניות, מנות אסיאתיות, פסטות ועוד. הרצוג שנין בלאן (קליפורניה) ופסגות שרדונה (ישראל) הן אפשרויות מרעננות שמשתלבות היטב עם מנות דגים מגוונות. רמת הגולן ירדן סוביניון בלאן (ישראל) וגוס ביי סוביניון בלאן (ניו זילנד) הן אפשרויות נהדרות שילוו ארוחה קלה יותר הכוללת סלטים או מנות צמחוניות.

יינות מבעבעים מוסיפים טאץ’ חגיגי ומשב רוח רענן לכל ארוחה. הם ישתלבו מצוין עם מזונות מטוגנים, מנות ראשונות ומתאבנים, טאפסים, סלטים וקינוחים.  

בחירת היין המתאים 

לאחר שחקרנו את קטגוריית היין זה הזמן לבחור את היין המתאים כאשר אחד השיקולים שיש לקחת בחשבון הוא העדפות אישיות, כמו גם אופי המנות שאתם מתכננים להזמין. אלו כמה קווים מנחים שיוכלו לכוון אתכם:

  • העדפות – אם אתם סועדים עם חברים ובני משפחה, בררו מה העדפות היין של המשתתפים. חלקם עשויים להעדיף יין אדום, בעוד שאחרים יהנו מיינות לבנים או מבעבעים. כמובן שההעדפות צריכות לשקלל גם אתכם.
  • קחו בחשבון את המנות – קחו בחשבון את המנות מהתפריט שאתם מתכוונים להזמין. יינות אדומים משתלבים עם בשר אדום, יינות לבנים עם דגים או עופות ויינות מבעבעים עם מתאבנים או קינוחים. 
  • הקפידו על איזון בין פרופילי טעם – חשבו על עוצמת הטעמים של המנה. למנות קלילות יותר יש לבחור ביינות בעלי פרופיל עדין בעוד שמנות בעלות טעמים עשירים יותר ישתלבו עם יינות חזקים ודומיננטיים יותר.
  • בחרו יינות איכותיים – האיכות היא ערך עליון כאשר בוחרים יין. תפריט המסעדה מספק המון אפשרויות, לכן אל תהססו לבקש המלצות מהצוות על סמך העדפותיכם והמנות שבחרתם.
  • איזון – אחד העקרונות הבסיסיים של זיווג יין למנות הוא שמירה על איזון. חשוב לזכור שהיין הנבחר צריך לשפר ולהשלים את הטעמים של המנה, במקום להשתלט או להאפיל עליהם, כך שתיווצר הרמוניה של טעמים בפה. 
  • התייחסו לאזור שממנו מגיע היין – היינות משקפים לרוב את המאפיינים הייחודיים של האזור בו גדלים הענבים. המשמעות היא שלרוב שילוב עם מנות שמקורן גם כן מאותו אזור, יכול ליצור חוויה קולינרית מעוררת לכל החושים.
club
DSC04821 (1)_800x533

הקסם האמיתי של זיווג איכותי טמון בתחושת הגילוי

בחירת יינות טובים בהתאם למנות מציעה לכם הזדמנות להתנסות, לשחק עם טעמים, להכיר טעמים חדשים וליצור שילובי מיוחדים שיעוררו את החושים שלכם.

אז בפעם הבאה שאתם בוחנים את תפריט היין שלנו, השתמשו בטיפים הללו כדי לבחור את הבקבוק המתאים ולשתות לחיי אחת הארוחות הטעימות ביותר שתאכלו.
שיהיה לחיים!

מוזמנים לשתף:
kosher-sphera
Sphera - מסעדה, בר ואירועים ברחובות
אז, שנעבור לספרה אחרת?

כדי שתקבלו את השירות הטוב ביותר, אנחנו רק צריכים כמה פרטים קטנים: