השף בני מדר, צבר את ניסיונו המקצועי בעבודה במטבחים ומסעדות מהשורה הראשונה בעולם, מה שאפשר לו לגלות ולהתנסות במגוון רחב של טכניקות בישול מתקדמות. לאורך שנות פעילותו פיתח השף בני מדר את האידיאולוגיה הקולינרית שעמה הוא מזוהה – שילוב וחיבור בין טעמים מסורתיים לבין חדשנות קולינרית פורצת גבולות. כתוצאה מכך, הוא מבצע שילובים נועזים ויודע כיצד להכניס טוויסט עכשווי למנות מוכרות ואהובות, וכמובן, שטביעת האצבע שלו ניכרת בכל מנה שיוצאת אל השולחן, כשהוא משאיר למבקרים במסעדה טעם של עוד.
מסעדת ‘ספרה’, מסעדה כשרה ברחובות, נחשבת לאחת המובילות בסצנת האוכל הישראלית, כשהיא מאתגרת את גבולות המוכר והידוע במטבח הכשר. תחת ידיו המיומנות של השף בני מדר, כל מנה הופכת ליצירת אמנות, המשלבת בין מסורת לחדשנות ומרגשת עם טעמים מעוררי השראה וערבים לחך.
הקו הבישולי של השף בני מדר
השף בני מדר מתמחה במטבח פיוז’ן ים-תיכוני כשהוא מקפיד לשלב בתוכו גישות בישול עכשוויות. מהכנת מנות בשריות עשירות בטעמים, ועד מנות טבעוניות וצמחוניות, הקו הבישולי שלו פותח דלת למגוון רב של אפשרויות עבור כל סוגי הסועדים. השף בני מדר מעדיף תמיד לעבוד עם חומרי גלם מקומיים וטריים ביותר, אשר מגיעים למטבח המסעדה ישירות מהים, מהמשק ומהשדה.
הרכיבים הטריים, אשר משולבים יחדיו בצורה יצירתית ומפתיעה, יוצרים חוויה רב חושית בכל ארוחה, מהמנות הראשונות מעוררות ההשראה ועד המנות העיקריות והעשירות בטעמים. כל מנה מתוכננת בקפידה, ומשקפת את המהות של השף – להתעלות על כל הציפיות וליצור חוויה בלתי נשכחת בכל ביס.
מהראשונות ועד העיקריות, התכוננו למסע קולינרי!
טעימה מהתפריט של המסעדה, פרי יצירתו של השף בני מדר:
דוגמאות למנות ראשונות:
- לחם מחמצת – לחם ביתי, עם חמאת אריסה ושמן זית, שמהווה נקודת פתיחה מצוינת לכל ארוחה. השילוב בין הלחם המסורתי, לטעמים עזים ואקזוטיים, הוא שילוב מנצח.
- פוקאצ’ה א-לה רומנה – בליווי טחינה הר ברכה ופלפלים, הפוקאצ’ה משלבת בין טעמים ים תיכוניים ייחודיים ומרכיבים טריים ויוצרת חוויה מרעננת לחושים.
- קרפצ’יו דג ים – המנה מוגשת עם שמן זית, יוזו וזרעי עגבנייה, ומציעה חוויה קלילה ומרעננת, שמתאימה לכל חובבי מנות הים.
דוגמאות למנות עיקריות
- שווארמה דג ים – שווארמה ייחודית המבוססת על דגים טריים, ומוגשת עם טחינה הר ברכה, בצל מושחם ולחוח. המנה נושאת את החותם של השף מדר, בזכות הטאץ’ העכשווי.
- פילה לברק – דג שזכה לטיפול מיוחד, מצופה ברוטב יין, מוגש על ריזוטו עם עגבניות קונפי. המנה הזאת מדגימה את היכולת של השף בני מדר ליצור טעמים עשירים מחומרי גלם סופר איכותיים.
- צלעות טלה של לגזיאל – צלעות נבחרות המוגשות עם מנגולד ממולא וטעמים עשירים. מדובר במנה שהיא פשוט חגיגה של טעמים, הודות לשילובים מתוחכמים.
מוזמנים ליהנות מחוויה כוללת
כל מנה, שיצר בני מדר, מכילה טעמים מופלאים ומאופיינת באסתטיקה ברמה הגבוהה ביותר. החוויה הקולינרית במסעדת השף הכשרה ‘ספרה’ היא מסע של טעמים, צבעים וריחות, אשר מותירה רושם בלתי נשכח על כל סועד. השף בני מדר מאמין שחווית אוכל מושלמת נוגעת בכל החושים, והיא מתחילה עם מראה עיניים, לכן הפרזנטציה משחקת תפקיד מרכזי וכל מנה עומדת בפני עצמה ונראית כמו יצירת אמנות על הצלחת.
את חוויית האוכל משלימים הפרטים מסביב, החל בעיצוב המוקפד של המקום, דרך תפריט האלכוהול ועד השירות האיכותי, המסור והאדיב. כל אלו ועוד יוצרים לסועדים שמגיעים למקום חוויה הוליסטית, ששמה דגש על אהבה לעולם האירוח ועשייה קולינרית בסטנדרטים גבוהים של איכות.